nee tegen AZC 's-Gravenpolder

Neem contact op met de schrijver van de petitie

OPROEP TOT OPKOMST AZC

2016-07-11 18:37:05

OPROEP TOT OPKOMST DONDERDAG 14 JULI 19:30

 

Hallo! We willen je allereerst bedanken voor het tekenen van de petitie. Wil je echt iets van je laten horen, kom dan zoals alle anderen donderdag naar het gemeentehuis!

Aankomende donderdag is er opnieuw spreekrecht afgedwongen door het actiecomité. Wij roepen u daarom op om met zoveel mogelijk mensen naar deze vergadering in het gemeentehuis te komen. Dit is de laatste vergadering voor de zomervakantie, laat daarom nu van je horen! De volgende mogelijkheid zal pas over enkele maanden zijn. Er komen al veel mensen, maar hoe meer hoe beter! Ook zullen de nieuwe handtekeningen worden overhandigd; de pers zal er ook zijn.

Zoals je ongetwijfeld weet zijn de burgemeester en wethouders van plan om een AZC van 500 personen in ons dorp te plaatsen. Hier zijn wij het niet mee eens om de volgende redenen:

> Het B&W heeft onvoldoende gecommuniceerd met de bevolking, laat staan onderzoek gedaan naar het draagvlak. In 's-Gravenpolder en 's-Heer Abtskerke zijn nu fysieke handtekeningen verzameld. Hieruit blijkt dat meer dan 60% van de inwoners het oneens is met de huidige gang van zaken, terwijl nog maar grofweg 75% van het dorp heeft kunnen tekenen.

> Hoewel wij niet tegen de komst van vluchtelingen zijn, is de komst van 500 ongescreende personen overmatig.

> De geplande locatie van het AZC bevindt zich midden in een natuurgebied, tevens hebben 's-Gravenpolder en 's-Heer Abtskerke onvoldoende voorzieningen.

Ondertussen zijn er de nodige stappen gezet. De gemeente ondervindt veel weerstand en begint in te zien dat er onvoldoende draagvlak is voor een overmaats AZC. Het is overigens niet de eerste keer dat burgemeester Gelok blundert met zijn communicatie. Al eerder verkondigde Gelok halve waarheden tegen de gemeenteraad, een "politieke doodzonde." Lees het zelf maar:

http://www.pzc.nl/…/raad-borsele-geeft-burgemeester-gelok-t…

Om maar te zwijgen over zijn falend bestuur van de schaapskooi, die onder zijn bestuur failliet ging.

Laat u horen en kom daarom donderdag 14 juli om 19:30 naar het gemeentehuis. 


Mondige Burgers Borsele



Deel deze petitie

Help deze petitie om meer handtekeningen te krijgen.

Hoe een petitie promoten?

  • Deel de petitie op uw Facebook-muur en in groepen die verband houden met het onderwerp van uw petitie.
  • Neem contact op met uw vrienden
    1. Schrijf een bericht waarin u uitlegt waarom u deze petitie hebt ondertekend, aangezien mensen eerder geneigd zijn om te ondertekenen als ze begrijpen hoe belangrijk dit onderwerp is.
    2. Kopieer en plak het webadres van de petitie in uw bericht.
    3. Stuur het bericht via e-mail, sms, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram en LinkedIn.